Käy tykkäämässä ja katso
uusimmat jutut!
Russian English Deutsch Suomi

AK-47 ja Kerkes-kivet

”...Kerkes Oy:n toimittamien kiuaskivien mukana tullut Kerkesiitti-massa, jolla on täytetty kiukaan sisäpuolella olevien tulitiilien raot, jotta eristeenä oleva vuorivilla ei ole välittömässä kosketuksessa kiuaskiviin, on osoittautunut erittäin hyväksi. Löylyä hengittäessä ei hengitysilmassa tunnu olevan kiusalliseksi koettua pölyä.

Mitä sitten tulee saunan lämmitykseen, niin tarvittava puumäärä väheni noin puoleen siitä mitä olin käyttänyt aiemmin. Sama koskee myöskin lämmitysaikaa. Jos olen oikein huolellinen lämmityksessä, pääsen vielä jonkin verran parempaan tulokseen kiinnittämällä huomiota klapien kokoon, puiden lisäämiseen, vedon säätöön jne. Uskomatonta, mutta totta.

Kiukaastamme saadut löylyt ovat mielestämme pehmeät ja riittävän kosteat ensimmäisestä heittokerrasta lähtien. Tuntuu hyvältä.

Kaikki edellä kirjoitettu on katsottava kivien kohdalta plussaksi. Mutta, kun pakko on yrittää keksiä jotain negatiivista, niin silloin tullaan tietysti maksavan asiakkaan kannalta merkittävään asiaan eli hintaan, joka on kohtuullisen korkea. On kuitenkin todettava, että hinta on sittenkin suhteellinen tässä tapauksessa, kun otamme huomioon säästyneen puumäärän, kivien pitkän käyttöiän ja miellyttävät löylyt.

Kokemuksemme perusteella voimme hyvällä mielin suositella Kerkes Oy:n valmistamia kiuaskiviä Aitokiukaassa käytettäväksi”

Aimo ja Paula Savinko, Ojakkala

Saunapiste
Lautamiehenkatu 1
20780 Kaarina

”Olemme toimineet Kerkes-kiuaskivien myyntipisteenä vuodesta 1997 alkaen. On ollut ilo myydä Kerkes-kiviä asiakkaillemme, jotka koostuvat taloyhtiöistä, uimahalleista, kylpylöistä, urheiluhalleista, laivayhtiöistä, telakoista, loistoristeilijöistä Karibianmerellä, tehdaslaitoksista ja sadoista yksityisistä talouksista. Asiakkailtamme saamamme palaute on ollut pelkästään positiivista.

Sauna-alan ammattiliikkeenä voimme suositella kaikille saunojille Kerkes-kiuaskiviä puu-, sähkö-, öljypoltin-, kaasu- ja savusaunakiukaaseen.”

Toimitusjohtaja, Juhani Hämäläinen


Kerkes-kivien käyttö Reumasäätiön
uima-allastilojen saunoissa

”Allastilojen saunat ovat käytössä joka päivä noin 18 tuntia. Kiukaat ovat sähkölämmitteisiä, joten ne vaativat vastuksiin osuvilta kiviltä hyvää kestävyyttä. Kiukaat ovat 12 kW Heloja ja yhdessä saunassa on Hetivalmis-kiuas.

Kokeilimme useamman valmistajan kiviä, mutta ne kestivät vain muutaman kuukauden ja murenivat kiukaan sisään aiheuttaen myös vastuksien palamisen. Vuonna 1991 kuulin kiuaskivestä, jota valmistettiin silloin Vääksyssä. Päätimme hankkia kokeeksi Kerkekseltä ko. kivet ja meille oli yllätys, ensimmäisen vuoden aikana ei vastuksia palanut yhtään ja vain muutama kivi oli haljennut, mutta mitään kivimurskaa ei kiukaan alla olevasta lattiakaivosta löytynyt. Aiemmin kivimurska tukkosi viemärikaivot.

Olemme erittäin tyytyväisiä Kerkes-kiviin, sillä meiltä säästyy paljon aikaa ja rahaa, kun kivet kestävät ja vastuksia menee hyvin harvoin. Jo muutaman vastuksen hinnalla saadaan Kerkes-kivet kiukaaseen, joita edelleenkin käytämme.”

Työnjohtaja, Juhani Anttila

Lammin Betoni Oy

”...Talossani on melko suurikokoinen sauna, 6 m² ja 15 m³. Kiviseinää saunassa on 7 m². Saunassa on sekä puu-, että sähkökiuas. Ongelmana alusta asti on ollut löylyjen riittämättömyys. Koska puukiukaan koko on riittävä, oli ongelmana sopivan kiuaskiven löytäminen. Kokeilin matkan varrella neljää erilaista kiuaskiveä. Lopputulos oli aina huono, ei kunnon löylyjä tai julmetun pitkä lämmitysaika.

Törmäsin kesällä -98 Vantaan omakotimessuilla Kerkes-kiuaskiviin. Ajattelin, että kai sitä voi näitäkin kokeilla. Ensimmäisten löylyjen yllätys oli melkoinen: voimakkaan täyteläiset löylyt ja lämmitysaika väheni 35 %. Lähes päivittäiset saunomishetket tämän jälkeen ovat osoittaneet, että Kerkes-kiuaskivet tarjoavat ylivoimaisen saunomisnautinnon. Lukuisat vieraat ovat myös ihmetelleet löylyjen täyteläisyyttä. Lisähuomiona olen pannut merkille, että kiukaan alle kerääntyvä kivitöhkä on vähentynyt olemattomaksi.

Kaikille saunafriikeille voin suositella: Kerkes-kiuaskivet tarjoavat ylivoimaisen saunanautinnon, suosittelen!

Ismo Nieminen


Helsingin kaupunki, Liikuntavirasto
Itäkeskuksen uimahalli

”...Kerkes-kivien kestokyky on siis aivan omaa luokkaansa kaikkiin muihin kokeilemiimme kiviin nähden. Kiukaiden vastuksetkin ovat moitteettomassa kunnossa.

Huoltokustannukset ovat pienentyneet huomattavasti, kun ei synny kivipölyä eikä kivihiekkaa, joka vaikeuttaa siivoamista, kuluttaa kiukaita ja tukkii viemäreitä. Uskomme myöskin, että täten huoltohenkilökunnan viikoittainen työ helpottuu ja kiukaiden sekä vastusten käyttöikä pitenee.

Meille on kaikkein tärkeintä asiakaspalaute. Asiakkaidemme mielestä saunat ovat selvästi parantuneet. Saamme poikkeuksellisen paljon suoraa palautetta löylyistämme ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä.”

Laitospäällikkö, Teemu Raatikainen